Naga Markets



Zakłady Mięsne Henryk Kania notowane na rynku głównym warszawskiej giełdy od marca 2012 r. opublikowały wczoraj raport, w którym odnotowują 27,14 mln zł jednostkowego zysku netto w I poł. 2018 r. wobec 21,6 mln zł zysku rok wcześniej. 


Jak czytamy w przedstawionym przez spółkę raporcie, zysk operacyjny wyniósł 53,94 mln zł wobec 38,25 mln zł zysku rok wcześniej, natomiast skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 565,23 mln zł w I poł. 2018 r. wobec 684,74 mln zł rok wcześniej.

Sytuacja na spółce

Wczoraj, zaraz po publikacji raportu finansowego spółka zareagowała prawie 6 procentowym wzrostem. Reakcja w stosunku do raportu wydaje się klasyczna, a same dane mogą mieć istotny wpływ na dalsze rozegranie wykresu w ciągu najbliższego czasu. Aktualnie spółka znajduje się powyżej strefy oporowej 1,27 – 1,30 zł, wynikającej z poziomu długo utrzymującego wykres przed dalszymi spadkami. Przejście otworzyło drogę spółce na kontynuacje wzrostów do poziomu 1,66 – 1,70 zł co daje dalszy potencjał wzrostów jeszcze o około 22 procent.

Pozytywny sentyment zostanie zanegowany dopiero w przypadku ponownego zejścia poniżej strefy 1,27 – 1,30 zł za akcję.



tokeneo

Zostaw komentarz logując się za pomocą Facebook

To również Cię zainteresuje - Comparic24.tv

Poprzedni artykułGrupa IMS [IMS] – świetne wyniki i duża korekta – analiza na zamówienie
Następny artykułEUR/USD pozostaje pod presją sprzedających – UOB
Od roku 2012 działa jako Trader na rynku OTC/FX jako daytrader. Założyciel Szczecińskiego Klubu Inwestora „Trading Club Szczecin” oraz prelegent wielu paneli dyskusyjnych nt. rynku Forex. Twórca autorskiej strategii "PSV" - podejścia do inwestycji krótkoterminowych. Pasjonat ekonomii, inwestycji kapitałowych, wyznawca i propagator idei social-learningu. Działania i trafność analiz, które wykonuje, zostały bardzo docenione przez wielu traderów i inwestorów. Skutkowało to m.in. nominacją w konkursie organizowanym przez fundację FxCuffs w kategorii Analityk Roku 2016 oraz kolejną nominacją za rok 2018.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here