Komisja Nadzoru Finansowego (KNF) na posiedzeniu 19 kwietnia 2016 r. udzieliła zgody na zmianę w składzie Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie, polegającą na powołaniu Pawła Dziekońskiego na stanowisko Wiceprezesa Zarządu. Zmiana w składzie Zarządu Giełdy zacznie obowiązywać od dnia doręczenia Spółce decyzji KNF.

Rada Nadzorcza GPW na posiedzeniu 16 marca 2016 r. podjęła decyzję w sprawie powołania Pawła Dziekońskiego na stanowisko Wiceprezesa Zarządu Giełdy.

Zobacz również: GPW z nowym prezesem – już oficjalnie!

Paweł Dziekoński

Paweł Dziekoński jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej, gdzie ukończył studia magisterskie na kierunku Finanse i Bankowość oraz studia doktoranckie w Kolegium Gospodarki Światowej.

Posiada bogate doświadczenie związane z sektorem finansowym, rynkiem kapitałowym, bankowością i konsultingiem. Był dyrektorem Departamentu Produktów Kredytowych Deutsche Banku Polska S.A. i nadzorował działalność jednostek produktowych w obszarze bankowości hipotecznej, produktów klienta indywidualnego i instrumentów finansowych dla firm segmentu MŚP oraz MID-CAP.