Rada nadzorcza Protektora powołała Tomasza Malickiego w skład zarządu na funkcję prezesa zarządu nowej kadencji, podała spółka.

Brak zmian w zarządzie Protektora

“Pan Tomasz Malicki w swojej karierze zawodowej związany był zarówno z międzynarodowymi, jak i z polskimi firmami. Współpracował z firmą Adidas, Ecco, Gino Rossi oraz Geox. Realizowane projekty dotyczyły EMEA. Jako ekspert wiodący oceniał również wnioski o dofinansowanie w projektach unijnych dla Narodowego Centrum Badań i Rozwoju” – czytamy w komunikacie.

Malicki jest prezesem zarządu Protektora od 1 sierpnia 2019 r.

Ponadto w osobnym komunikacie spółka poinformowała, że rada nadzorcza powołała Mariusza Drużyńskiego w skład zarządu spółki na funkcję członka zarządu nowej kadencji.

Protektor jest jednym z największych w Europie producentów i dystrybutorów obuwia ochronnego, militarnego oraz specjalistycznego o wysokiej klasie bezpieczeństwa. Prowadzi działalność za pośrednictwem trzech zakładów produkujących obuwie: jednego w Polsce oraz dwóch w Mołdawii.