Radosław Stojek został powołany na stanowisko prezesa Vistalu GdyniaWarszawa, 17.10.2022 (ISBnews) – Rada nadzorcza Vistalu Gdynia powołała Radosława Stojka na funkcję prezesa zarządu spółki na okres obecnej trzyletniej kadencji, podała spółka.

Wcześniej rezygnację z oddelegowania do czasowego wykonywania czynności członków zarządu złożyli Ryszard Krawczyk oraz Jan Michalkiewicz, którzy tym samym powrócili do wykonywania swoich obowiązków jako członkowie rady nadzorczej spółki, podano również.

Radosław Stojek jest doktorem nauk ekonomicznych w zakresie nauk o zarządzaniu Uniwersytetu Gdańskiego z wieloletnim doświadczeniem w zarządzaniu strategicznymi przedsięwzięciami w sektorze publicznym i prywatnym. pracował m.in. jako prezes zarządu spółki Port Gdański Eksploatacja i dyrektor zarządzający w spółce Enspirion (Energa – Grupa Orlen).

Vistal Gdynia w restrukturyzacji to producent konstrukcji stalowych, realizujący kontrakty dla klientów w kraju i na rynkach zagranicznych. Spółka zadebiutowała na warszawskiej giełdzie w 2014 r. Jej skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 53,34 mln zł w 2021 r.

(ISBnews)

Śledź nas w Google News. Szukaj to co ważne i bądź na bieżąco z rynkiem! Obserwuj nas >>

Poprzedni artykułXTPL miało wstępnie 3,67 mln zł przychodów w III kw. 2022 r.
Następny artykułEfecte Oyj ogłosił squeeze out 4,24% akcji InteliWISE po cenie 3,99 zł za sztukę
isbnews agencja informacyjna
Agencja informacyjna ISBnews została założona przez dziennikarzy byłej agencji Internet Securities Businesswire, należącej do Euromoney Polska. Pod adresem portal.isbnews.pl prowadzimy serwis działający w czasie rzeczywistym, dostarczający informacje ekonomiczne dla inwestorów (zarówno instytucjonalnych, jak i indywidualnych). ISBnews Informacyjny Serwis Biznesowy w formie spółki dziennikarskiej funkcjonuje od 1 października 2012 r.