Oświadczenie Zarządu Intelligent Gaming Solutions S.A. dotyczące zawieszenia obrotu akcjami SpółkiW związku Uchwałą GPW Nr 879/2022 z dnia 22 września oraz z licznymi pytaniami akcjonariuszy do Zarządu Intelligent Gaming Solutions S.A. (w trakcie zmiany firmy na: Milisystem S.A.) oświadczam, że Spółka nie dysponuje żadnymi innymi informacjami w przedmiotowej sprawie.

Intelligent Gaming Solutions S.A publikuje oświadczenie

Powodem zawieszenia w rozumieniu Komisji Nadzoru Finansowego były okoliczności, z których wynika, że obrót akcjami był dokonywany w warunkach wskazujących na możliwość naruszenia interesów inwestorów.  Jednocześnie Zarząd Intelligent Gaming Solutions S.A. informuje, że skieruje do Komisji Nadzoru Finansowego wniosek o odwieszenie obrotu akcjami Spółki oraz pełną współpracę w celu wyjaśnienia sytuacji.

Zarząd IGS S.A, podkreśla, że spółka prowadzi normalną działalność operacyjną czego dowodem są podane do publicznej wiadomości ostatnie raporty bieżące:

• Podpisanie umowy o zawarciu współpracy z Drone Hub Group sp. z o.o.
    (Raport bieżący nr 26 / 2022 z dnia 22 września 2022 r.)
  • Podpisanie umowy o zachowanie poufności z Glomex MS Polska sp. z o.o.
    (Raport bieżący nr 25/2022 z dnia 20 września 2022 r.)
  • Podpisanie trójstronnego listu intencyjnego z podmiotami produkującymi
    i obsługującymi bezzałogowe statki powietrzne, drony i stacje dokujące
    (Raport bieżący nr 24/2022 z dnia 15 września 2022 r.)

Dodatkowo, Zarząd IGS S.A. zwraca uwagę na fakt szybkiej realizacji zapowiedzi biznesowych Spółki. 15 września br. doszło do podpisania trójstronnego listu intencyjnego, który już po tygodniu zaowocował zawarciem umowy.

Celem Zarządu Intelligent Gaming Solutions S.A. jest szybkie wyjaśnienie sprawy z Komisją Nadzoru Finansowego oraz dalsze prowadzenie działań, których celem jest generowanie wartości dla akcjonariuszy Spółki, w tym również odwieszenie obrotu akcjami. Spółka deklaruje pełną współpracę z organem nadzoru w celu jak najszybszego wyjaśnienia tej sprawy.

Autor poleca również:

XTB

Śledź nas w Google News. Szukaj to co ważne i bądź na bieżąco z rynkiem! Obserwuj nas >>