Lech Gałkowski został powołany na stanowisko członka zarządu Santander BPRada nadzorcza Santander Bank Polska podjęła uchwałę w sprawie powołania Lecha Gałkowskiego na członka zarządu banku, który będzie zarządzał Pionem Bankowości Biznesowej i Korporacyjnej, podał bank.

“Od 2012 roku związany z Santander Bank Polska S.A. (wcześniej Bankiem Zachodnim WBK S.A.). Lech Gałkowski jest doświadczonym bankierem korporacyjnym i inwestycyjnym, ale przede wszystkim skutecznym i dbającym o zespół liderem. Potwierdzają to wysokie wyniki zaangażowania pracowników oraz stale rosnące przychody segmentu” – czytamy w komunikacie.

Santander Bank Polska (d. Bank Zachodni WBK) należy do czołówki banków uniwersalnych w Polsce. Jego akcje są notowane na warszawskiej GPW. Głównym akcjonariuszem Santander Bank Polska jest hiszpański Santander, pierwszy bank w strefie euro i 11. na świecie pod względem kapitalizacji. Spółki z Grupy Santander Bank Polska oferują m.in. fundusze inwestycyjne, ubezpieczenia, leasing oraz faktoring. Aktywa razem banku wyniosły 229,31 mld zł na koniec 2020 r.

Zobacz inne, najczęściej szukane dzisiaj frazy: ropa brent | pzu kurs | kurs akcji mercator | akcje cyfrowy polsat | waluty online | akcję lotos | pko akcje |

Obejrzyj również: