Naga Markets



Notowania amerykańskiej pszenicy na wykresie W1 osiągnęły wczoraj roczne dołki po czym zaliczyły dynamicznie odbicie – realizacja zysków z krótkich pozycji. Przez ostatnie kilka tygodni pszenica cały czas taniała, pomimo zagrożenia suszami na południowych równinach Stanów Zjednoczonych. Obecnie sytuację ratuje odrobina deszczu, jednak problem zbyt wysokich temperatur zaczyna pojawiać się w północno-zachodniej części kraju. Może on pomóc w wygenerowaniu silniejszego odbicia i w wytworzeniu trendu wzrostowego.

Pszenica W1
Pszenica W1

Tygodniowy oscylator stochastyczny wchodzi w strefę wyprzedania a cena porusza się nad istotnym poziomem wsparcia. Odbicie na wykresie od poziomu 466.00 sugeruje, że na rynku zdecydowanie lepiej prezentuje się potencjał wzrostowy.

Wykres dzienny dokładnie pokazuje jak prezentował się wczorajszy rajd od wsparcia 466 – pozwolił uformować byczy młot, natomiast oscylator stochastyczny wskazuje na typową popytową dywergencję. Dołek pivot z początku marca ograniczał wczorajszy handel na pszenicy i cena od tego czasu przesuwa się pod oporem 478.00. Kolejne poziomy oporu widoczne są na 485, 495 oraz 504 – pokrywając się z poziomami zniesienia Fibonacciego. Dodatkowo 50-dniowa SMA znajduje się tuż nad 505.00.

Pszenica D1
Pszenica D1

Jeżeli przeniesiemy się natomiast na wykres H4 zauważymy, że oscylator stochastyczny dynamicznie wszedł w  strefę wykupienia, cena zatrzymała się pod mniej istotnym oporem 478. Tutaj również widzimy silne odrzucenie poziomu 463 i uformowanie się młota – ostatnia z zamkniętych świec czterogodzinnych to natomiast kolejny hammer (nad 23.6% Fibo – 473.00), wzmacniająca sygnały zakupowe.

Pszenica H4
Pszenica H4

Analiza powstała przy współpracy z brokerem STP – HotForex. HotForex jest brokerem bez niedzielnej świecy, idealnym dla traderów robiących analizy również na wykresach dziennych (D1). Załóż konto już dzisiaj i sprawdź rachunek próbny (DEMO) lub rzeczywisty (REAL). Więcej informacji na temat HotForex możecie znaleźć w dziale Brokerzy na naszym portalu.



Conotoxia

Dołącz do dyskusji logując się za pomocą Facebook

Obejrzyj również:

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here