Artur Szumisz został powołany na stanowisko prezesa zarządu TrakcjiWarszawa, 14.10.2022 (ISBnews) – Rada nadzorcza Trakcji powołała Artura Szumisza na stanowisko prezesa zarządu i dyrektora generalnego, w miejsce Jakuba Lechowicza, który pozostanie członkiem zarządu spółki powołanym na stanowisko dyrektora ds. audytu wewnętrznego, podała spółka.

“Rada nadzorcza spółki podjęła uchwały, mocą których, z dniem 13 października 2022 r.:
1. powołała pana Artura Szumisz w skład zarządu spółki na funkcję prezesa zarządu spółki i dyrektora generalnego,
2. pan Jakub Lechowicz pozostaje członkiem zarządu spółki powołanym na stanowisko dyrektora ds. audytu wewnętrznego, zostaje odwołany z wcześniejszej funkcji prezesa zarządu i dyrektora generalnego spółki,
3. pan Piotr Mechecki pozostaje członkiem zarządu spółki powołanym na stanowisko dyrektora ds. kluczowych klientów, zostaje odwołany z wcześniejszej funkcji wiceprezesa zarządu spółki” – czytamy w komunikacie.

Artur Szumisz ma ponad 20-letnie doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w spółkach produkcyjnych oraz budowlanych, zarządzanych projektowo. Od 2015 roku związany z Grupą PKP Polskie Linie Kolejowe, gdzie pełnił funkcję członka zarządu dyrektora ds. ekonomiczno-finansowych, a następnie prezesa zarządu w spółce zależnej Pomorskie Przedsiębiorstwo Mechaniczno-Torowe, podano też w informacji.

Trakcja jest spółką działającą w sektorze budownictwa infrastrukturalnego w Polsce i za granicą. Jej skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 1 424,84 mln zł w 2021 r.

(ISBnews)

Śledź nas w Google News. Szukaj to co ważne i bądź na bieżąco z rynkiem! Obserwuj nas >>

XTB

Poprzedni artykułSiła dolara zostanie na dłużej. Fed przeszkodą dla wzrostów Wall Street
Następny artykułOferta Torpolu na prace kolejowe dla PKP PLK za 312,6 mln zł najkorzystniejsza
isbnews agencja informacyjna
Agencja informacyjna ISBnews została założona przez dziennikarzy byłej agencji Internet Securities Businesswire, należącej do Euromoney Polska. Pod adresem portal.isbnews.pl prowadzimy serwis działający w czasie rzeczywistym, dostarczający informacje ekonomiczne dla inwestorów (zarówno instytucjonalnych, jak i indywidualnych). ISBnews Informacyjny Serwis Biznesowy w formie spółki dziennikarskiej funkcjonuje od 1 października 2012 r.